Nuffnang

Monday, August 8, 2011

Malang menimpa Bubble Haze

semalam Bubble keluar bebrbuka puasa dengan roommate kat Sarawak Plaza. Macam biasa la, kat Sarawak Plaza tu nak cari parking punya la susah. Al last, apat la parking kat belakang Sarawak Plaza tu.

Dipendekkan cerita, lepas berbuka tu, kitaorang balik ke kereta then, tgk kereta dah kena pecah. Masa tu semua dah mengelabah...

Apa yang hilang?:



Banyak juga la benda yang hilang. Cd palyer kereta hilang, beg DSLR Bubble yang ada lens semua tu hilang. Nasib baek kamera bubble bawak...dan yang paling sedih, Rollerblade kesayangan Bubble turut hilang...yang ni Bubble tak boleh tahan.



Kenapa Rollerblade?:






Rollerblade tu la satu-satunya rollerblade Bubble yang tinggal. Bubble beli guna duit sendiri tau...harga? Harga dia adalah gaji sebualn seorang guru sandaran. Korang fikir la betapa mahalnya benda tu dan bubble kumpul duit nak beli....



Rollerblade tu ada banyak kenangan bersama Bubble. Setiap hari Bubble practice guna roller tu. Paling kurang 3 jam sehari Bubble practice. Lagipun rollerblade tu pernah sampai ke Shanghai untuk qualify ke Asian X Games. Betapa la Bubble sayang sangat kat roller ni kan?

Tamat sudah kontrak:


Hilangnya rollerblade tu, maka tamatlah kontrak pinjaman Allah kepada Bubble untuk roller tu. Maka sekarang Bubble kena kumpul duit untuk beli rollerblade baru...:(
buka seratus dua, tapi beribu jugak la....
Nanti kalau dah ada roller baru, bubble bagitau ek??
(Tlg la klik advert bubble ya..hehehe...)

Sekian dari Bubble Haze..salam Ramadhan....




22 comments:

  1. fuh byk jg yang hilang..moral of the story jangan tinggalkan barang berharga di dalam kereta

    ReplyDelete
  2. tok mesti mok bersungkey rah chicken hartz tok... kesian.. xpa ada hikmah di sebalik apa yg terjadi=)

    ReplyDelete
  3. sabar je la..mungkin ade hikmah la kot..

    ReplyDelete
  4. uish...
    takutnya.. lain kali letak yg tempat bz2 skit..
    huhu
    kena hati2 selalu ni..:)


    peace

    ReplyDelete
  5. mahalnyer..huhuu..
    kne hati2 gak nie..
    btul tu..brg didunia hnya pinjaman dari Allah :)

    ReplyDelete
  6. Sabar dik... Tu semua kan Pinjaman jer.ada hikmah la tu dan pengajaran disebalinyer..Tak pa raya nanti Mu wajibkan org Bagi duit raya sorang paling kurang 100 henggit..mesti cepat dpt Rollerblade baru

    ReplyDelete
  7. alahai..ciannya..xpe la..
    mana tahu ada rezeki lain yg lagi masyuk..=D

    ReplyDelete
  8. huhu,terer aa ade rollerblde macam tu..xpe..dugaan bulan Ramadhan..mane tau nanti ade duit raye ke..hehe..chill

    ReplyDelete
  9. JDIKAN PENGAJARAN YE..
    INGT SMUA TU HNYALA PINJAMAN..
    HILANG BRG YG BLH DBELI DGN DUIT XPE JGN HILNG BRG YG XDPT DGNTI DGN APA2.
    ^.^

    ReplyDelete
  10. Salam ramadhan dan selamat berpuasa.

    Sudi2 la singgah baca entri terbaru di frommetoyou :)

    ReplyDelete
  11. masyaALLAH .bukan rezeki lah tu,sume yg berlaku ade hikmahnye .nty2 duit dah berkoyan beli lg ok ,jgn sedih2 .. =.='

    ReplyDelete
  12. Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk- Surah Al-Baqarah ayat 45

    ReplyDelete
  13. Dah dua kali dengar kereta kene pecah cermin, pertama bila owner dia p tarawih..
    ish2

    takpe, Allah sedang mempersipkan yang lebih baik untuk anda, bubble =] =]

    ReplyDelete
  14. sabar la...ni semua dugaan dari Allah di bulan puasa...Dia uji kamu di bulan puasa supaya bersabar....

    ReplyDelete
  15. kesiannye..barang2 berharga jgn tinggal dlm kete.malang x berbau..:))

    #hairan..bulan pose pon nak mencuri kan..??ish3..

    ReplyDelete
  16. ish byk nye ilang.. Skrg yang boleh buat berdoa agar diberikan keselamatan terbaik.. semua ada hikmahnya..

    ReplyDelete
  17. bnyak kowt barang hilang...
    kenapa semua barang kamu sumbat dal kete, laen kali teruk dalam bonet ler...
    barang hilang, kete kene pecah..
    beware, da ramai yg kene gini..
    kadang2 tu tertinggal phone jer lam kete, org punye sangap nak phone tu sggup pecah kan tingkap kete...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...