Nuffnang

Wednesday, February 3, 2016

The Martian: filem paling advance yang pernah aku tengok

Ok, yg ni aku memang respect. Matt damon yg berlakon dalam filem ni pun terbaik. Semua hal saintifik basically mmg logic dlm cerita ni. Ecxcess oxygen explosion, air condensation, thermodynamics ambient air, banyak lagi la. Antara filem ilmiah yg aku rasa patut lagi banyak di buat dalam industri perfileman. So far kat malaysia aki tak rasa kita boleb terima cerita macam ni. Market kat malaysia ni semua acah2 cerita kawen dgn mat sado, org kaya, cerai talak satu then rujuk balik....

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...