Wednesday, July 27, 2011

Jom tilik nasib!!

Assalamualaikum semua! Apa khabar korang? Hopefully sihat la. Bubble Haze just tertarik nak tulis pasal tajuk kat atas tu. Tilik nasib. macam kat gambar bawah tu la. Kad kat bawah tu bukan kad Uno. Tu kad tarot. (Tarot Card). Kad yang org guna untuk tilik nasib. sebelum aku start, aku nak share 1 info yang aku tau skit pasal tilik nasib ni. benda ni bukan baru lagi. Start zaman Nabi Musa a.s dulu dah. Malah, pada masa tu, benda mcm ni dah jadi rutin harian diaorg. sihir2 ni semua standard la. Sampai la hari ni, masih ada lagi manusia yang percaya kat tukang tilik. 





Bukan tukang tilik je tau, dalam majalah pun leh tilik nasib!! Tak caya? Try ar selak majalah hiburan. Tgk ada x pasal zodiak.. Hahaha!! Kira sama la tu! tilik nasib jugak! skrg ni tukang tilik dah moden beb! tak payah nak buat show kat fun Fair lagi dah. Publish kat blog pun boley! 



hehehe...Kalau tak silap, kat italy ada sorang tukang tilik yang handal. setiap tilikan dia mmg tepat. then dia punya sifu, skrg dah meninggal. sifu dia leh teka masa kematian diri dia dengan tepat! hohoho!!! hebat x? Sure korang susah nak caya kan? Then sampai la benda ni ke malaysia. Org kita pun x kurang hebatnya main tilik2 nasib ni! ada yang leh baca dari tarikh lahir, tapak tangan, alur dahi, nama....pergh!!! Mantap beb! Hahaha!!! bagi yang lahir pada bulan ni, akan jadi mcm ni. kalau alur tangan mcm ni, akan jadi mcm ni lak. hehehe...aku ada hadiah untuk korang. Nak tgk? Baca kat bawah tu.


“Sesiapa yang datang menemui penilik atau peramal nasib lalu mempercayai apa yang diberitahu olehnya, maka dia telah kufur terhadap apa yang diturunkan kepada Muhammad” (Riwayat Abu Daud, al-Tirmizi, al-Nasai dan Ibn Majah).


Wow!!!! Penampar yang cukup power!!! jauh power dari POWER ROOT!!! Ambik kau. Hadis sahih lak tu. Dua perawi utama lak yang riwayatkan tu. Mmg sahih la hadis ni.



Apa? Horoscope tu ilmu astrology? Ooo....ok2. Kalau dia ilmu Astrology, kira x tilik nasib la ek? Just perwatakan kita je? Hmmmm.....korang ambik lak hadiah ni kalau mcm tu.:



“Katakanlah (wahai Muhammad) tiada siapa di langit dan bumi yang mengetahui perkara ghaib melainkan Allah”. (Surah al-Naml: 65).


Haaa!!! Yang ni mmg sahih! Dari Al-Quran!! Mmg sah2 bohong la kalau kata horoscope tu betul. Tarikh lahir la. ape ntah. Leh jatuh kufur ui!!! Jgn main2 dgn benda ni! Semua ni cuma permainan Iblis je. Nak runtuhkan kepercayaan kita kepada Allah!!! Apa???!! Korang masih percaya gak??? Ok2...ni hadiah last aku:


"Sesungguhnya orang-orang yang sebenar-benarnya beriman hanyalah orang-orang yang percaya kepada Allah dan RasulNya, kemudian mereka (terus percaya dengan) tidak ragu-ragu lagi, serta mereka berjuang dengan harta benda dan jiwa mereka pada jalan Allah; mereka itulah orang-orang yang benar(pengakuan imannya). (Al-Hujuraat 49:15).


Skrg korang percaya yang mana satu? Tepuk dada, tanya iman..jgn tanya Aiman. Sebab.."Aiman tak kisah..."(hehehe..just kidding!)

7 comments:

  1. ermmm..thanx share..berguna nih.. :D

    ReplyDelete
  2. tak elok tilik2 nasib..tp rmai jugak yg percaye eh +__+

    ReplyDelete
  3. lana bab horoskop just baca sja,coz ia sbhgn dri ruangn dlm mjlh..tak prnh percya langsg pn,ktawa lgi adala,merapu je salunya,hahaahah

    ReplyDelete
  4. time sekolah dulu slalu baca horoskop jela, semestinya dari majalah REMAJA :)

    ReplyDelete
  5. Ahaks! Bubble suka tgk bintang horoscope. :) Creative..:)

    ReplyDelete
  6. Bintang mummy pun dah berubah sekarang nih...

    ReplyDelete
  7. emm..tak tau nk ckp...nak2 lagi bab horoskop...sedar tak sedar, ia nya amalan yg keji...smpi pnah ade mmbr btol2 pcye...sanggup beli buku horoskop mahal demi kepercayaan nk jg hubungan...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...