Nuffnang

Monday, September 24, 2012

Mengimbau zaman kanak-kanak (Kartun)

Zaman kanak-kanak adalah zaman yang paling best! Kalau orang lain cakaop zaman U la, zaman bujang la, zaman nikah ke, bagi bubble zaman kanak-kanak la best! Hehehehe!!

Zaman kanak-kanak bubble banyak berkisar dengan persekitaran. Apa yang berlaku pada masa tu semua bubble rasa. Dari segi hiburan x payah cakap la. Macam-macam game, movie, kartun dah Bubble tengok.

Kartun

Power rangers!!
Kenal tak ni?? Alpha namanya..:)

Ni la zordon. Kenal?

hehehe...duduk lepak depan TV hari sabtu. :)

 Siapa tak kenal power rangers? Siri hero yang hebat masa tu. Semua budak-budak minat kat diaorang ni. Sampai tak boleh miss tengok siri ni. Kalau pukul 5 kat pasar lagi, cepat-cepat suruh mak balik nak tengok cerita ni pukul 5.30 petang. hehehehe!!

Dragon Ball

Ni jangan cakap la. samapai bapak budak pun minat ni! Samapai sekarang orang still minat cerita ni. Cuma yang bestnya cerita dragon ball ni sempat beli komik dia versi bahasa melayu dari vol 1-43. Hehehehe!! Tambahan lak, dulu mana kisah member cina ke, india ke, sapa ada buku ni, boleh pinjam, tukar-tukar...best!





Sailormoon

Hehehe!! Yang ni adik perempuan la tengok. Lepas cerita dragon ball versi hari sabtu, pukul 9.30 sampai 10-00 tu dragon ball, then 10.00 sampai 10.30 giliran adik perempuan lak tengok cerita ni. Kalau tengok cerita ni dulu, kena marah adik. Hehehehe!! Tapi curi-curi lak tengok. Hahahaha!! Sure korang pernah tengok ni kan? Best tak?? Ni la anime zaman kami. Our trand last few years back!


Beetleborg

Yang ni kurang popular skit la. Sempat jugak tengok. Hehehe!! Siapa yang kenal ni, sure dia lahir dalam tahun 80-90 an. Yang baru lahir tak sempat tengok ni. 

Usop Sontorian

Ingat malaysia xda kartun ke zaman kami? Ada beb!! walaupun x la 3D, tapi cukup untuk memberi memori indah buat Bubble dan member yang lahir semusim dengan bubble. Kartun ni ditayangkan waktu malam pukul 7.30. Masa tu ambik makanan duduk depan TV dan NGAP!! Hehehe!! korang pun sama?? Give me 5!!!

Cuba korang sebut nama kartun ni sorang-sorang. Ingat lagi tak??

Kak kiah!!!
Yokies

Yang ni korang familiar tak? Tak pernah dengar?? Ok, ni bagi gambar sure korang familiar kan?? Yeah!! Ni la cerita pasal keluarga telur. Kejap je cerita ni. Tak lama. Tu la kurang popular. 



Keluang Man

Dia bagai seorang pahlawan...tolong sambung..hehehehe!! Ni pun satu lagi siri animasi negara kita. Best jugak cerita ni. Sayangnya tak sempat nak tengok banyak. Sebab masa tayangan cerita ni adalah masa Bubble pergi mengaji. Hehehehe!! So sayang.... anyway, dapat jugak tengok bila ada member yang rajin nak rakam cerita ni. Tu la best masa kecik. Member menyayangi member..yeah!!


Sampai ada majalah sendiri tu...popular punya pasal. hehehehe!!

Ada banyak lagi kartun yang tak disenaraikan di sini. Tambahan lak, bubble lupa da kartun apa lagi ada. Hehehe!! Korang try komen kat bawah kartun apa lagi yang tinggal. sure banyak lagi yang ada pada zaman kita tu. Apa yang penting, memori tu yang bubble nak share untuk semua. Terima kasih kerana sudi membaca. Ni la kisah zaman bubble kecik dulu. Sekarang ni jarang da tengok kartun. Kartun macam-macam dah. Banyak sangat. Sampai tak terkejar. Hehehehe!! Tambahan lak jalan cerita berbelit-belit. Malas pulak nak tengok. Thanks all!!! Gracias!!

6 comments:

  1. ya baruk terbaik dari ladang.i miss those old memories.watching cartoon in front television.:)

    ReplyDelete
  2. aku lagi suka zaman kanak2... huuu~~~

    ReplyDelete
  3. hahaha ... sik pernah missed ea dolok Go Go Power Rangers ...

    ReplyDelete
  4. Dimana Joe Jambul, A.L.O.N.G...nostalgic gak tu..

    ReplyDelete
  5. Suria perkasa hitam? Gaban? Ultraman?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...